Önceki Öğrenmelerin Tanınmasına İlişkin Muafiyet Sınavları

Bilindiği üzere Senato Esasları gereği uygulanacak olan, "Önceki Öğrenmelerin Tanınmasına İlişkin Muafiyet Sınavları"na ait işlem tarihleri 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Takvimimizde belirtilmiştir.

Öğrencilerimiz tüm başvurularını kendi bölüm başkanlıklarına dilekçe ile yapacaklardır. Bölümlerimiz, başvuruları SABİS'e (Önceki Kazanımlar Modülü) işleyeceklerdir.

Lisans programlarımızdaki Üniversite Ortak Seçmeli Dersleri için yapılan başvuruları da bölümlerimiz SABİS'e işleyecekler ancak bu derslerin değerlendirilmesi ve sınav organizasyonu Öğrenci Dekanlığınca sağlanacaktır.

Takvimde sınav sonuçlarının açıklanma tarihi 9 Eylül Cuma günü olarak ilan edilmiştir, ancak 5 Eylül haftası ders kayıtlarının da yapılacağı göz önüne alınarak, sınav sonuçları 9 Eylül tarihinden önce de ilan edilebilir.

"Önceki Öğrenmelerin Tanınmasına İlişkin Muafiyet Sınavları"yla ilgili resmi yazı ekte sunulmuştur.

Önceki Öğrenmelerin Tanınmasına İlişkin Senato Esasları:

SAÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK TAKVİMİ ÖNCEKİ ÖĞRENMELERİN TANINMASINA İLİŞKİN MUAFİYET SINAVLARI

Başvuru                                                                                                                              22 - 24 ağustos 2016

Başvuru değerlendirmelerinin ve sınavların uygulanma şekillerinin ilanı               26 Ağustos 2016 Cuma

Sınavların Uygulanması                                                                                                               1 - 2 Eylül 2016

Sınav sonuçlarının açıklanması                                                                                  09 Eylül 2016 Cuma