Ana Sayfa
Duyurular
Hazırlık Sınıfları Mezuniyeti
Hazırlık Sınıfları Mezuniyeti

Hazırlık Sınıfları Mezuniyeti

Fakültemzi “Hazırlık Sınıfları Mezuniyet Programı” 1 Haziran Çarşamba günü İlahiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Kur’an tilavetiyle başlayan programda Dekanımız Prof. Dr. H. Mehmet Günay, açılış konuşmalarını yaptı. Akademik yılın başında “Tanışma Toplantısı” ve yılın sonunda ise “Mezuniyet Toplantısı” olmak üzere Hazırlık sınıflarına yönelik iki genel etkinliğin düzenlendiğine dikkat çeken Prof. Günay, ilk toplantıda öğrencilerin yüzünde görülen endişenin fakültede alınan kaliteli bir Arapça eğitiminin ardından bugün yerini özgüvene bıraktığını ifade etti. Elde edilen başarıda en büyük payın hocalara ait olduğunu ve dolayısıyla büyük bir teşekkürü hak ettiklerini söyleyen Günay sözlerine şöyle devam etti: Günümüzde içinde bulunduğumu koşullar dolayısıyla Arapça’nın önemi daha da artmıştır. O yüzden eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin Arapça sayesinde büyük bir avantaj elde ettiklerini düşünüyorum. Günay, dillerini geliştirmek isteyen öğrencilere yönelik her sene olduğu gibi bu sene de “Arap Ülkelerinde Yaz Kursu” uygulamasının devam edeceği müjdesiyle konuşmasını sonlandırdı.

Daha sonra program Arapça bilgi yarışma, şiir okuma, slayt gösterileri, tiyatro gösterisi ile devam etti. Program bilgi yarışmasına dereceye giren Hazırlık G sınıfı öğrencilerine ve Şiir okuma yarışmasında dereceye giren Mehmet Safa Cevahir, Melike Kılıç ve Fatih Aktürk adlı öğrencilere hediye takdim edilmesiyle sona erdi. 

 

Fotoğraflar