Ana Sayfa
Duyurular
İlahiyat Fakültesi Kur’an-I Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

İlahiyat Fakültesi Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması

Fakültemiz dil kulübü Mültekâ Lugatü’d-Dâd tarafından 4 Nisan Salı günü “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” tertip edildi.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, böyle güzel bir organizasyonu tertip ettiklerinden dolayı Mülteka Lugatü’d-Dâd kulübünü tebrik etti. Konuşmasında Hz. Peygamber’in “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğreneniniz ve öğreteninizdir” hadisine dikkatleri çeken Bostancı, “İşin doğası gereği öğrenme, öğretmeden önce geldiği için önce öğrenen sonra da öğreten hayırlıdır denilebilir. Bu anlamda yarışmasının bu kutlu işin öğrenme kısmındaki öğrencilerin öğrenmelerine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Öğretme aşamasına geldiklerinde bu tür çalışmaların kendilerine çok faydası olacaktır.” şeklindeki sözleriyle konuşmasına son verdi. Daha sonra sözü alan Jüri üyelerinden Arş. Gör.  Dr. Harun Abacı ve Orhan Camii İmam Hatibi Mustafa Aydın yarışmanın kuralları ve değerlendirmede dikkate alınacak kriterleri yarışmacı ve dinleyicilerle paylaştılar.

On bir adayın Kur’an okumasıyla gerçekleşen yarışmada yapılan değerlendirmeler sonucunda Haluk Karakoç birinci, Melih Albayrakoğlu ikinci ve Enes Var üçüncü seçildi. Başta yarışmada ilk üçe giren yarışmalara ve diğer yarışmacılara olmak üzere Jüri Üyeleri Harun Abacı, Mustafa Aydın, Musa Öziş ve İlyas Şanlı’ya hediyelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.

Fotoğraflar