2016 Ürdün Arapça Yaz Kursu
2016 ÜRDÜN ARAPÇA YAZ KURSU

Önemli Bilgiler

• Kursun 15 Temmuz 2016-26 Ağustos 2016 tarihleri arasında olması planlanmaktadır.
  • Kurs Ürdün’ün başkenti Amman’da gerçekleştirilecektir.
  • Kurs saatleri haftada 5 gün (Pazar-Perşembe) 15:00-18:00 arasıdır.
  • Yine kurs çerçevesinde Amman’daki bazı mekânlarda kurs saatleri dışında saha dersleri (durûs meydâniyye) yapılacaktır.
  • Kurs ücreti 1400 dolardır.
  • Ücrete uçak bileti, kurs ve yurt ücretleri ve Ürdün içi geziler dâhil olup, yeme-içme dâhil değildir. (Yurtta ücret karşılığı yemek çıkma ihtimali vardır.)
  • 1400 dolarlık ücret Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine özel olup, İlahiyat Fakültesi Vakfının verdiği maddî destekle sağlanmaktadır. Fakülte dışından katılacaklar için ücret 1600 dolardır. Vakfın dışarıdan katılacaklara destek sağlama imkânı bulunmamaktadır. Ancak dışarıdan katılanlar da grup indiriminden yararlanmaktadırlar. Dışarıdan müracaatlarda kabul yetkisi vakfa aittir.
  • Diğer Arap ülkelerindeki güvenlik problemleri yüzünden Ürdün’e talebin çok fazla olması dolayısıyla kurs ve yurt ücretlerinde geçmiş yıllara oranla önemli artışlar meydan gelmiş durumdadır. Kaliteli bir eğitimin bundan daha aşağı bir ücretle sağlanması imkânı bulunmamaktadır.
  • 2015-2016 öğretim yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında ilk 10 dereceyi alanlar kursa ücretsiz olarak götürülecektir.  Ayrıca 11-20. derecelerde yer alacaklara % 25, 21-30. Derecelerde yer alacaklara da % 10 indirim yapılacaktır. İmkân temin edilmesi halinde ilave ödüller verilebilir veya mevcut ödüllerin oranı artırılabilir.
  • Ayrıca 2015-2016 öğretim yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hazırlık sınıfında ilk 3 dereceyi alanlar Ürdün’den Kudüs’e ücretsiz olarak götürülecektir.
  • Vakfın daha fazla imkân temin etmesi halinde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerine ilave indirim yapılmaya çalışılacaktır.
  • Pasaport masrafları katılımcılara aittir. (Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin harç parası ödenmeden sadece defter parası ödenerek pasaport alabilmeleri için gerekli girişimler vakıf tarafından yapılacaktır. 25 yaşını geçmemiş olan üniversite öğrencileri öğrenci belgesi ibraz etmek suretiyle doğrudan harçsız pasaport alabilmektedirler.)
  • Kurs kapsamındaki geziler el-Bahru’l-meyyit, Aclûn ve Petra’ya düzenlenecektir.
  • Kurs,  sahasında Ürdün’ün önde gelen kurumlarından olan ÎVÂN ENSTİTÜSÜ’nde yapılacak olup yeri başkent Amman’da Ürdün Üniversitesi Kuzey Kapısına (el-Bâb eş-Şimâlî) 50 metre mesafededir.
  • Îvân Enstitüsü tarafından tüm öğrenciler için ders saatleri dışında pratik konuşma konusunda yardımcı olacak hocalar (mürşid lugavî) temin edilecektir.
  • Yurtların kursa yürüme mesafesinde olması planlanmaktadır. İhtiyaç halinde yurt ve kurs arasında servis olacaktır. Yurtlarda konaklama 2-3 kişilik odalarda yapılacaktır. Yurtlarda  WİFİ bulunmaktadır.
  • Kurs devam zorunlu olup Vakıf desteği ile giden öğrencilerin kursa devam etmemeleri halinde kurs ücreti kendilerinden tahsil edilir.
  • Îvân Enstitüsü hakkında geniş bilgi www.ewaninstitute.com web adresinden veya enstitünün Facebooktaki sayfasından (https://www.facebook.com/ewanInstitute) alınabilir.
  • Müracaatlar 12 Mayıs 2016 Perşembe günü akşamında kadar Okt. Halil Uysal’a yapılacaktır. Kesin kayıt için 12 Mayıs’a kadar en az 100 dolar ödenmesi gerekmektedir. Okt. Halil Uysal’ın e-mail adresi: elhalildostarapca@hotmail.com
  • Kursa gidecek öğrenci kafilesine en az bir hocamız refakat edecek olup ismi daha sonra belirlenip ilan edilecektir.

SAÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ VAKFI