Ana Sayfa
Duyurular
İlim Yayma Cemiyeti İle Protokol İmzalandı
İlim Yayma Cemiyeti İle Protokol İmzalandı

İlim Yayma Cemiyeti İle Protokol İmzalandı

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Dr. Recep Kılıç ve yönetim kurulu üyeleri Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’yı ziyaret ettiler. Öğretim üyelerimiz Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve Prof. Dr. Erdinç Ahatlı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Fakültemiz ile İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi arasında İlahiyat Akademi Programı Yürütme Protokolü imzalandı.

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi yönetimini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, fakülte olarak resmî kurumlar yanında sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine de büyük önem verdiklerini ve bu şekilde çok sayıda akademik program ve proje gerçekleştirdiklerini ifade etti. İlim Yayma Cemiyeti’nin Türkiye’nin köklü, geniş bir yelpazeye hitap eden ve kuşatıcı sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu belirten Prof. Bostancı, İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şubesi ile daha önce kız öğrencilere yönelik bir eğitim programı yürüttüklerini söyledi.

İmzalan protokol kapsamında erkek öğrencilere 4 yıl boyunca ilahiyat fakültesi öğretim üyeleri tarafından takviye dersler verileceğini, İlim Yayma Cemiyetinin de Necip Fazıl Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunda ücretsiz olarak barınma imkânı sağlayacağını söyleyen Prof. Bostancı, bu şekilde Türkiye Diyanet Vakfı ile yaptığımız protokol çerçevesinde kız öğrencilerimize sağladığımız imkanın bir benzerini erkek öğrencilerimiz için de temin etmiş olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz diye konuştu. Prof. Bostancı ayrıca iş birliğinden dolayı İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Dr. Recep Kılıç’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İlim Yayma Cemiyeti Sakarya Şube Başkanı Dr. Recep Kılıç da SAÜ İlahiyat Fakültesi ile böyle bir protokol imzalamaktan ve iş birliği gerçekleştirecek olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti ve başlatılan projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

İmzalanan protokolle çerçevesinde erkek öğrencilere yönelik İlahiyat Akademi Programına 2021-2022 öğretim yılı itibariyle öğrenci alımı başlayacak.

Fotoğraflar